Avastasin enda jaoks hiljuti couscousi ja üsna ruttu sai see mu üheks lemmiktoiduks. Kõige enam sarnaneb couscous mannaga, kuid konsistentsilt on see sõmer. Couscous on Põhja-Aafrikast pärit teravilja durumnisu peentang. Selle valmistamine on imelihtne ja kiire.
Valmistamine:
2,5 dl vett
1/4 tl soola või pool puljongikuubikut
2,5 dl couscousi
1 spl õli
Pane vesi potti keema. Kui vesi keeb, tõsta pott tulelt ja sega vette sool või puljongikuubik. Lisa couscous. Kata pott kaanega ja lase couscousil paisuda kuskil 5 minutit. Lisa õli ja sega couscousi kahvliga nii, et terad tükki ei jääks.
Couscousist saab teha erinevaid pajaroogasid, salatit (tomat, värske kurk, fetajuust, sool, pipar, couscous, maitseroheline, oliiviõli, sidrunimahla või veiniäädikat ja veidi suhkrut), kanafilee või kala kõrvale jne. Ainult fantaasia on piiriks :)

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti